SzabadSzombat – Filmklub -Augusztus

A jövő elkezdődött (?)  
Generációk sorsát meghatározó tények, amikről
keveset beszélünk

Kedves SzabadSzombatosok & Érdeklődők!

A bevándorlással kapcsolatos propaganda sokaknak a könyökén jön ki, másokban heves érzelmeket vált ki. De hiszem, hogy tudunk nektek újat mondani, amiről érdemes elgondolkodni.
Vannak, akik egyszerű humanitárius kérdésként kezelik, míg mások a civilizációnk bukását vizionálják.

  • jobboldaliak szerint a baloldal tehet a merényletről, mert bevándorlás támogatásával kihívta Európa ellen a sorsot. A baloldal úgy véli, a jobboldalé a felelősség, hiszen az „iszlamofóbia” elidegenítette az Európában élő muszlimokat
  • feministák szerint a merényletek a „férfierőszak” következményei, míg mások a merényleteket a társadalmi egyenlőtlenségek, a szociális problémák következményének tartják

Sokan Európa keresztény mivoltára hivatkozva a szolidaritást kérik számon, míg mások pontosan a keresztény hit és értékrend védelmére szólítanak fel az iszlámmal szemben.

De mi az igazság? Az iszlám tényleg csak egy vallás a sok közül? A radikalizmus a probléma, vagy maga az iszlám? Az európai civilizáció összeomlása, vagy éppen a megújulása zajlik?

„…Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város…” Jézus e a mondattal hívta fel tanúságtevőit arra, hogy keressék az igazságot és mutassanak utat a világnak. A „világítást” azonban tanulásnak, tájékozódásnak kell megelőznie, mivel jelen helyzet igen összetett és veszélyes.

Mi a hiteles keresztény válasz ezekre a jelenségekre: falakat kell építsünk, vagy éppen bontsunk le minden falat a szolidaritás és a tolerancia jegyében?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ előadónk, Fűtő Róbert.

A kérdésről való tájékozódáshoz, tanuláshoz szeretnénk segítséget nyújtani:

  • szakértők által készített filmeket nézünk meg, illetve
  • kiscsoportos beszélgetések keretei között próbáljuk feldolgozni az információkat, illetve megfogalmazni a legfontosabb kérdéseket

ELŐADÁS ÉS FILMKLUB ÖSSZEVONTAN, A FILMEKET AZ ELŐADÁS RÉSZEKÉNT NÉZZÜK!
KEZDÉS 13 ÓRAKOR!

Várunk szeretettel
SzabadSzombat csapat