Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

SzabadSzombat – Filmklub – Április

2017-04-29 Időpont: 13:00 - 21:00

SzabadSzombat – Filmklub – Április

Kedves SzabadSzombatosok,

E havi rendezvényünkön ismét új előadóval találkozhattok.
Győri Máté 1994-től lelkipásztor, 2003-tól a Magyar Evangéliumi Egyház, majd 2016-tól a Magyar Evangéliumi Gyülekezetek Egyházának az elnöke. 2010-ben alpolgármeseterré, 2014-ben pedig polgármesterré választották lakóhelyén Ercsiben. Ebben a szép kis dunaparti városban él feleségével, Julival, akivel 1991-ben kötött házasságot. Két felnőtt gyermekük van.

Máté előadása mondanivalóját így foglalta össze:
“Egy-egy vihartól megtépázva reménykedhetünk, hogy „ilyen többet nem lesz” vagy „ennél már csak jobb lehet”, elvonulhatunk egy kényeztető, hétvégi lélek-wellness-be, vagy pedig mélyebbre engedhetjük a gyökereinket, felkutatva és belekapaszkodva olyan értékekbe, melyek létezéséről a felszínen járva csak sejtettünk.
Életem derekán járva elmondhatom, hogy a vállveregető pozitív gondolkodás vagy a kikapcsolódás csak részmegoldást jelentenek egy-egy nehéz élethelyzetben, de szembenézni, egyenes gerinccel megállni csakis mélyen gyökerezve lehet.A gyökerek azonban nem csak szilárdságot, hanem életet is jelentenek. Valós tartalommal, célt adó értelemmel, színnel és gazdagsággal telik meg annak az élete, aki vállalja, elszánja magát, hogy mélyre ás. Olyan felfedező út ez, melyben embert próbáló utazás után legendás történetek tájaira juthatunk el, ahol a puszta lét helyett, kaland lesz a hétfő is…”

Várunk szeretettel barátaiddal együtt!
SzabadSzombat csapat

További információk a honlapon: www.szabadszombat.hu/

FILMKLUB     17:00-tól

George Monroe (Kevin Kline) középkorú építész élete során mindig is a munka volt az első. Rövid időn belül egyszerre dől össze minden jól felépített életében. Elbocsátják a munkahelyéről és szinte ugyanazon a napon végzetes betegséget diagnosztizálnak rajta orvosai. A megtört George a hátralévő négy hónapban csak egyvalamit szeretne megtenni. Felépíteni álmai házát elhidegült kamasz fia, Sam segítségével.

Részletek

Dátum:
2017-04-29
Időpont:
13:00 - 21:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, , , , , ,

Szervező

A Szabad Szombat & Filmklub csapata
Honlap:
http://www.szabadszombat.hu/

Helyszín

Kelenföldi Montázs Központ
Vahot utca 14/b.
Budapest, 1119 Magyarország
+ Google Térkép