A Sarokkő Gyülekezet közösen a Boundary Crossing Ministries-el biblikus lelkigondozói konferenciákat fog szervezni, amiből az első 2021. szeptember 15-18. között lesz Budapesten a Montázs Központban. A további konferenciákat fél évente tervezzük. A konferenciák egymásra épülnek, emiatt azt javasoljuk, aki szeretne és lehetősége van rá az vegyen részt már az elsőtől, mert így tud majd a legtöbbet épülni a képzésből. Ez azért is fontos, mivel az első konferencián épp a Biblikus Lelkigondozás alapjai lesz a téma.  

Egy hasonló sorozat már Kolozsváron megrendezésre került 2018-2020 között félévente. Hasonló konferenciákat szeretnénk itt is megvalósítani. A jelenlegi konferencia szervezői közül többen is részt vettek a kolozsvári konferencia sorozaton, és elmondásuk szerint nagyon jó, színvonalas, praktikus volt, ahol tapasztalt oktatóktól, lelkészektől, testvérektől, sokat lehetett tanulni, bátorodni egymás tapasztalatai által, és emellett értékes barátságok is születtek. 

Akik szoktak lelkigondozni másokat azok bizonyára tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos, de ugyanakkor nehéz ez a szolgálat és, hogy sokszor könnyen bele lehet fáradni és ki lehet égni benne. Emiatt is tartjuk fontosnak az ilyen jellegű konferenciákat, ahol nem csak az ismeretek és praktikus tanácsok, technikák átadása a fontos, hanem a közösség is: a tapasztalataink, nehézségeink és sikereink megosztása, egymás bátorítása, segítése, mentorlása. 

A képzésre nem csak „profikat” várunk, (az csak előny, ha valakinek van valamilyen lelkigondozói, pszichológus képzettsége, több tapasztalata lelkigondozás terén), hanem azokat a lelkészeket, gyülekezet vezetőket, szolgálókat, hívőket is, akiknek szolgálata és szívügye mások lelkigondozása a környezetükben, szolgálatukban, gyülekezetükben. Ugyanakkor arra is vágyunk, hogy elinduljon egy biblikus lelkigondozói mozgalom Magyaroszágon is, mivel szerintünk nagyon nagy a szükség erre. Mindig is nagy volt a szükség olyan emberekre, akik jártasak, képzettek ezen a területen, és a jelenlegi világhelyzet még inkább szükségessé tette ezt. Sok ember szenved körülöttünk, sokak élete esik szét sajnos gyülekezeteinkben is. Hisszük azt, hogy Isten mindnyájunkat hív arra, hogy részesei és eszközei legyünk az Ő helyreállító munkájának, amit az Ige és az Evangélium ereje által akar elvégezni életekben és ez által családokban, közösségekben és a társadalomban is. A reményünk és imánk az, hogy mindannyian eszközök lehessünk a Megváltónk, Jézus Krisztus kezében. 

Itt lehet jelentkezni az első konferenciára:  https://bcteasterneurope.org/hu/regisztracio/

A konferencia díja kb. 15.000 Ft lesz (ebbe benne van három ebéd, snack-ek, frissítők, kávék), ezt nem kell előre kifizetni, csak a helyszínen.

Ha ismersz még valakit, akit szerinted ez érdekelne, akkor elküldheted nekik is, kérünk, hogy inkább személyesen hívd meg őket. Fontos, hogy olyanokat várunk, akik szolgálók vagy szolgáló lelkületűek és valamennyire érintettek mások lelkigondozásában és NEM azokat, akik CSAK azért akarnak jönni, mert szükségük van lelkigondozásra (ez fontos kritérium!). Ezért is van az részletes jelentkezési ív, kérdésekkel, referenciákkal, mert az ki lesz értékelve és csak azok lesznek meghívva, akiket alkalmasnak látunk.

A konferencia fő előadója Pete Stazen (akinek a rövid életrajzát a BCM weboldalán is olvasható: https://bcteasterneurope.org/hu/csapatunk/) Lesz szinkrontolmácsolás annak, aki igényli, de nagy előny, aki tud angolul.

Az előadások mellett áhítatos-dicsőtő alkalmak, műhelyek, és kérdezz-felelek alkalmak is lesznek, igyekszünk minél interaktívabbá tenni a napokat. 

Minden nap közösen ebédelünk majd, ahol tovább ismerkedhetünk egymással.

A program Szerdán késő délután kezdődik regisztrációval, majd Csütörtökön, Pénteken és Szombaton nagyjából egész napos program lesz. 

Több részletet a programmal kapcsolatban a konferencia dátumához közeledve teszünk elérhetővé.

A jelentkezési határidő: szeptember 1.

A szervező missziós szervezet weboldala (többnyelvű), ahol többet olvashattok a képzésről és a vízióról: www.bcteasterneurope.org

Facebook oldal: https://www.facebook.com/BCTEasternEurope

Szeretettel várunk téged is! 

A szervező csapat nevében:

Fűtő Róbert, Fűtő Tünde, Szekeres Tamás
Sarokkő Gyülekezet

Stuart Ferguson, Beth Ferguson, Kyle Ferguson
Boundary Crossing Ministries