Kik vagyunk?

Amikor a csapatunkkal megálmodtunk egy új, budapesti gyülekezetet, a legfontosabb szempontunk az volt, hogy elérjük azokat, akik elfordultak a hittől, és szkeptikussá váltak. A Budapesten élők nagy százaléka vasárnap nem jár templomba, és amikor eljutnak egy esküvőre, vagy egy karácsonyi istentiszteletre, sokszor nem értik, miről is van szó az esetlegesen sajátos “vallásos” nyelvezet, ill. a szertartás elemei miatt, ami egy kívülálló számára nem teljesen követhető, érthető.

Törekedtünk arra, hogy a gyülekezetünk ne csupán a mi saját vágyainknak, elképzeléseinknek feleljen meg, hanem nyitott legyen mások felé, akik szívesen ellátogatnak hozzánk. Ha elolvassa valaki a menü pontban található értékeinket, vagy meghallgatja a 4 előadást ebben a témában, hamar világossá válik, hogy milyen gyülekezet szeretnénk lenni. Megértheti mindenki hogy “miért” tesszük azt, “amit” teszünk.

A gyülekezetünk a nagy reformátorok, Kálvin János, Luther Márton tanításaira épül. Olyan példaképeket szeretnénk követni, mint Jonathan Edwards (Amerika legkiválóbb teológusa) és valljuk a Reformáció idején íródott hitvallást, a Heidelbergi kátét, és a később megírt Westminster hitvallást. Ugyanakkor a legnagyobb vágyunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetét mai nyelven hirdessük, hogy megérthesse mindenki, mit is jelent ez 2016-ban, a mindennapi életünkre nézve. Nem szeretnénk senkit untatni egyfajta “belső” nyelvhasználattal, vagy vallásos viselkedés tanításával. Szeretnénk, ha az emberek meglátnák Jézust, és azt, amit értünk tett és nem akarjuk eltakarni Őt előlük ezekkel a formális dolgokkal.

Ha eljössz a gyülekezetünkbe, reméljük, hogy megérted majd a prédikációt, ami minden alkalommal, a Biblia üzenetével foglalkozik, és Jézus Krisztusra mutat. Ő ennek a világnak az Ura és Megváltója, akinek fontosak vagyunk. Róla szólnak az énekeink, a prédikáció, és azt reméljük, hogy ebben a bűnnel teli világban, ahol olyan sok a fájdalom, és a szenvedés, meg tud nyugodni a lelked, és felismered, mennyire fontos vagy Jézus számára.

A gyülekezeti életünk nem csupán egy vasárnapi istentiszteleti közösség, bár élvezzük az istentisztelet előtti és utáni beszélgetéseket egy-egy kávé mellett. Az igazi közösségünk a kiscsoportokban erősödik meg, ahol jobban megismerjük egymást, feltehetjük kérdéseinket, bátorítjuk egymást, imádkozunk egymásért, és a vasárnap délelőtt elhangzottakat is ott tudjuk közösen megvitatni. A gyülekezetünk családjába való tartozás akkor történik, amikor megtanuljuk egymást szeretni. A kiscsoport nem csupán “még egy” gyülekezeti alkalom, amin részt “kell” venni, hanem ez a szívverése a gyülekezetünknek.

Bármennyire is jó együtt lenni, nem szeretnénk egy klubbá válni, amihez jó tartozni. A mi gyülekezetünk missziós irányultságú. Szeretnénk, ha ezek a kiscsoportok kifelé nyitottak maradnának, és kreatívan, közösen gondolkodnának azon, hogyan segíthetnének másokat, és hogyan tehetnénk Budapestet egy jobb várossá. Szeretnénk, ha a gyülekezetünk arról lenne ismert, hogy szolgálja a város jobbá tételét, és hogy nem csak egymást szeretjük, hanem nyitottak vagyunk azok felé is, akik még nincsenek közöttünk.

Reméljük, eljössz a vasárnapi istentiszteletünkre. Szeretettel várunk, nézz be hozzánk!