robi1
Fűtő Robert

Fűtő Robert vagyok, presbiteriánus misszionárius lelkész, a Sarokkő gyülekezet lelkipásztora. Feleségemmel, Tündivel, és két tini lányunkkal Hajnallal és Csengével jelenleg Biatorbágyon lakunk.

Amerikában születtem, mivel az édesapám 56-ban disszidált és letelepedett St.Louisban. A Missouri egyetemre jártam, és ott hallottam először a „Jó hírt” Jézus Krisztusról, keresztény lettem, és Jézus megváltoztatta az egész életemet. Az egyetem befejezése után egy egyetemista diákszervezethez csatlakozva kezdtem Istent szolgálni, akik épp Magyarországra mentek missziót végezni. Így kerültem 1993-ban Szegedre egy amerikai szolgáló csapattal, és ott találkoztam Tündivel, akit másfél év múlva feleségül vettem. 1995-ben Tündi visszajött velem St.Louisba. Együtt jártunk a Covenant Teológiára, amely Amerikában a Presbiteriánus Egyház hivatalos Teológiai Intézménye. Ott töltöttünk négy évet és tanulmányaim befejezése után beiktattak presbiteriánus lelkésznek, majd visszatértünk Magyarországra, hogy itt szolgáljunk közösen. Most már 16 éve vagyunk Magyarországon. Az első tizenöt évben gyülekezetekben szolgáltam, különböző témakörökben tartottam előadásokat, és emellett egy Bibliaiskolában is tanítottam a Bibliáról, mind Magyarországon, mind a határon túl. Ezen kívül a házassággondozó szolgálat egyik munkatársa lettem, ahol sok személyes beszélgetésben, házassági konferenciákon próbáltunk segítséget nyújtani a házassági konfliktussal küszködőknek, és mindazoknak, akiknek segítségre volt szüksége, akár az egyéni életében is.

futo-csalad
Fűtő család

2015-ben Isten vezetését követve a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy új, misszionáló gyülekezetet. Olyan gyülekezetet álmodtunk meg, ahol minden Jézus Krisztusról szól, és ezt úgy közvetítjük a hétköznapi ember nyelvezetén, hogy bárki megértheti az örömhírt, amikor a gyülekezetünkbe látogat. Igyekszünk olyan gyülekezet lenni, ami nem rólunk szól, hanem azokról, akik nincsenek még itt. Azt jelenti, hogy szeretettel várunk mindenkit, és különösen örülünk azoknak, akik úgy jönnek hozzánk, hogy nem szoktak gyülekezetbe járni, mégis szeretnék Istent jobban megismerni, vele kapcsolatba kerülni.

Hiszem, hogy Jézus Krisztus ma is él és ma is meg tud változtatni életeket.

Egy velem készült rádió interjú, amiben részletesebben elmesélem élettörténetem és elhívásomat: