Szeretettel köszöntünk gyülekezetünkben!

Ismerkedj meg velünk!

  • Kik vagyunk?
  • Értékeink
  • Mire számítsak?

Amikor a csapatunkkal megálmodtunk egy új, budapesti gyülekezetet, a legfontosabb szempontunk az volt, hogy elérjük azokat, akik elfordultak a hittől, és szkeptikussá váltak. A Budapesten élők nagy százaléka vasárnap nem jár templomba, és amikor eljutnak egy esküvőre, vagy egy karácsonyi istentiszteletre, sokszor nem értik, miről is van szó az esetlegesen sajátos “vallásos” nyelvezet, ill. a szertartás elemei miatt, ami egy kívülálló számára nem teljesen követhető, érthető.

Törekedtünk arra, hogy a gyülekezetünk ne csupán a mi saját vágyainknak, elképzeléseinknek feleljen meg, hanem nyitott legyen mások felé, akik szívesen ellátogatnak hozzánk. Ha elolvassa valaki a menü pontban található értékeinket, vagy meghallgatja a 4 előadást ebben a témában, hamar világossá válik, hogy milyen gyülekezet szeretnénk lenni. Megértheti mindenki hogy “miért” tesszük azt, “amit” teszünk.

A gyülekezetünk a nagy reformátorok, Kálvin János, Luther Márton tanításaira épül. Olyan példaképeket szeretnénk követni, mint Jonathan Edwards (Amerika legkiválóbb teológusa) és valljuk a Reformáció idején íródott hitvallást, a Heidelbergi kátét, és a később megírt Westminster hitvallást. Ugyanakkor a legnagyobb vágyunk, hogy Jézus Krisztus örömüzenetét mai nyelven hirdessük, hogy megérthesse mindenki, mit is jelent ez 2016-ban, a mindennapi életünkre nézve. Nem szeretnénk senkit untatni egyfajta “belső” nyelvhasználattal, vagy vallásos viselkedés tanításával. Szeretnénk, ha az emberek meglátnák Jézust, és azt, amit értünk tett és nem akarjuk eltakarni Őt előlük ezekkel a formális dolgokkal.

Ha eljössz a gyülekezetünkbe, reméljük, hogy megérted majd a prédikációt, ami minden alkalommal, a Biblia üzenetével foglalkozik, és Jézus Krisztusra mutat. Ő ennek a világnak az Ura és Megváltója, akinek fontosak vagyunk. Róla szólnak az énekeink, a prédikáció, és azt reméljük, hogy ebben a bűnnel teli világban, ahol olyan sok a fájdalom, és a szenvedés, meg tud nyugodni a lelked, és felismered, mennyire fontos vagy Jézus számára.

A gyülekezeti életünk nem csupán egy vasárnapi istentiszteleti közösség, bár élvezzük az istentisztelet előtti és utáni beszélgetéseket egy-egy kávé mellett. Az igazi közösségünk a kiscsoportokban erősödik meg, ahol jobban megismerjük egymást, feltehetjük kérdéseinket, bátorítjuk egymást, imádkozunk egymásért, és a vasárnap délelőtt elhangzottakat is ott tudjuk közösen megvitatni. A gyülekezetünk családjába való tartozás akkor történik, amikor megtanuljuk egymást szeretni. A kiscsoport nem csupán “még egy” gyülekezeti alkalom, amin részt “kell” venni, hanem ez a szívverése a gyülekezetünknek.

Bármennyire is jó együtt lenni, nem szeretnénk egy klubbá válni, amihez jó tartozni. A mi gyülekezetünk missziós irányultságú. Szeretnénk, ha ezek a kiscsoportok kifelé nyitottak maradnának, és kreatívan, közösen gondolkodnának azon, hogyan segíthetnének másokat, és hogyan tehetnénk Budapestet egy jobb várossá. Szeretnénk, ha a gyülekezetünk arról lenne ismert, hogy szolgálja a város jobbá tételét, és hogy nem csak egymást szeretjük, hanem nyitottak vagyunk azok felé is, akik még nincsenek közöttünk.

Reméljük, eljössz a vasárnapi istentiszteletünkre. Szeretettel várunk, nézz be hozzánk!

    I. A Biblia (Szentírás) Isten kijelentése.

  II. Jézus Krisztus evangéliuma Isten ereje, hogy üdvözüljünk.

III. Az evangélium nem csak Isten ereje, hogy megváltson minket, hanem Isten ereje, hogy megváltoztasson minket.

IV. Hirdetjük és tanítjuk az evangéliumot, hogy Isten népe Jézus tanítványává váljon.

V. Egyedül Istent imádjuk, mert csak Ő méltó rá.

VI. A gyülekezetet nem intézménynek, hanem családnak tekintjük.
„Nem közösségbe járunk, hanem közösségben élünk.”

VII. Mivel olyanok vagyunk, mint egy család, és mindannyian kaptunk talentumokat az Atyától, saját tehetségünkkel szolgálunk és segítünk másokat.

VIII. A gyülekezetünk fő missziója: Hirdetni az evangéliumot, a jó hírt.

IX. Minden gyülekezeti tagnak van egy szent elhívása, ami felelősséggel jár, hogy hirdesse, és képviselje az evangéliumot a társadalomban ahol él, dolgozik.

X. Folyamatosan hidakat építünk a társadalomban a tetteinkkel, amelyek bizonyságot tesznek az evangéliumról.

XI. Támogatunk különböző jól működő keresztény szolgálatokat, de nem vonjuk őket a hivatalos gyülekezeti szolgálatok alá.

XII. Gyülekezeteket szeretnénk alapítani. Kész vagyunk összefogni másokkal e cél elérése érdekében.

Ha szeretnéd elolvasni részletesebben,  itt találhatod

Ha szeretnél többet hallani erről,  itt az előadás sorozat hanganyaga:

Értékeink – Tábor 2016

Hogy zajlik egy istentisztelet?

A gyülekezet egyik vezetője köszönt mindenkit, majd elmondja a hirdetéseket.

Ezután énekelünk néhány éneket. A Bibliai rész felolvasása után a lelkészünk elmagyarázza a hallottakat. Majd egy énekkel befejeződik az istentisztelet.

Ezután egy kávé mellett szabadon lehet tovább beszélgetni, akár kérdéseket is feltenni.

Milyen a zene?

A zene fontos szerepet játszik mindannyiunk számára. Modern és régebben keletkezett énekeket is éneklünk, ez utóbbiakat modernebb zongora kísérettel, esetlegesen más hangszerekkel. Ez az istentiszteleti videókon megtekinthető.

Kell pénzt adnom?

Adakozásra van lehetőség, de nem kötelező, és nem várjuk el a látogatóktól.

Milyen ruhában kell mennem?

Lehet hétköznapi, lehet kicsit elegánsabb, de amiben jól érzed magad.

Jónak kell lennem ahhoz, hogy eljöjjek a templomba?

Nem. Isten úgy vár, ahogy vagy.

Elmondjuk Neked 4 percben az Evangéliumot:

Te is megírhatod kérdéseidet!